GYIK

1) Mit tehetek, ha egy kis ragasztó a ruhámra kerül?

Annak ellenére, hogy legtöbb ragasztónk nem folyékony, néha ruhádra kerülhet egy kis ragasztó. Áztasd elő ruhádat hideg vízben 10 percig. Kövesd a mosási utasításokat a ruhán lévő cetlin, és ne tisztítsd szárazon.

2) Hogyan tarthatom jó állapotban a ragasztómat?

Hosszú távú eredményekért tegye rá a kupakot a ragasztóstiftre, és zárja le ha nem használja legalább 2 percig. Ezzel megakadályozható a kiszáradás. A ragasztók a meleg helyeket szeretik. Ne hagyd őket megfagyni!

Tudtad, hogy a Henkel fejlesztette ki a legelső Ragasztóstiftet 1969-ben? Az ötlet a rúzs mechanizmusának tanulmányozása közben jött napvilágra. Ezzel a megoldással egyszerűen és könnyedén lehetett ragasztani, és ez a legmegfelelőbb ragasztási megoldás gyermekeknek: biztonságos, tiszta, és egyszerű. A nagyszerű ötletek bárhonnan jöhetnek!

3) Mire kell figyelnem, ha gyermekekkel ragasztok?

A Pritt ragasztóstiftek oldószermentesek, és az eredeti Pritt ragasztóstift PVP-mentes is. Néhány termékünk kisebb részekből áll (pl.: folyékony ragasztók), ezért nem ajánlott 3 éves kor alatti gyermekeknek, nagyobbaknak is szülői felügyelet mellett ajánlott.

4) Hogyan simíthatom el a Pritt Ragasztórollerem szalagjainak egyenetlenségeit?

Ha a ragasztószalag egyenetlen lesz, vagy összeragad, csak használd még 3-szor egy papíron, ezáltal eltűnik az egyenetlenség.

A legújabb Pritt Ragasztórollerek külön gombot tartalmaznak arra az esetre, ha összeragadt volna a szalag.

5) Miért vannak különböző színű ragasztórollerek?

Színeket használunk a permanens és a nem permanens ragasztó termékeink megkülönböztetésére.

Permanens termékeink pirossal, nem permanens termékeink élénk sárgával vannak jelezve. Így könnyebben megkülönböztetheted őket.

6) Melyik a legjobb mód arra, hogy…

…fényképeket ragassz?

A Pritt Power Stift-et, az Újratölthető Roller-t, és a Kompakt Roller-t ajánljuk.

…..kreatív munkát végezz papírral?

A Pritt Power Stift-et, vagy a Pritt fehér általános ragasztót ajánljuk.

….szövetekkel, ruhákkal dolgozz?

A Pritt Power Stift-et, és a Pritt ragasztóstiftet ajánljuk.

....hibát javítsál nagyobb felületeken?

Az újratölthető hibajavító roller.

...poszterek felragasztására?

A MultiFix ragasztógyurmát ajánljuk.

7) Mennyi energiát fordít a Pritt a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdésekre?

Felismerve a gazdasági, ökológiai, és társadalmi célok összehangolását, a Henkel aktív szerepet vállal a fenntartható megoldások minél szélesebb körű alkalmazásában.

1991-ben a Henkel elkezdett alternatív nyersanyagokat kifejleszteni több nyersanyagára is. A Pritt Ragasztóstiftnél a Henkel először cserélte le ásványi olaj alapú nyersanyagait megfelelő újrahasznosuló nyersanyagokra.

A vásárlók és fogyasztók egyaránt bízhatnak abban, hogy a Henkel termékei szigorúan tesztelve vannak, és megfelelő felhasználás esetén biztonságosak az egészségre, és a környzetre nézve.

Például összes ragasztóstiftünk oldószermentes. Körülbelül az összetevők 90%-a újratermelődő nyersanyagból van, mint például víz.

A Pritt ragasztóstift csomagolása PVC-mentes, és megfelel a szigorú EU-s hatósági biztonsági előírásoknak, a gyermekek védelméért. A Pritt újratölthető Hibajavító Rollerek egyszerűen újratölthetőek, ezzel spórolhatunk és elkerülhetjük a szemetelést.

8) Igaz, hogy a Pritt ragasztóstift volt minden idők legelső ragasztóstiftje?

Igen, 1969-ben a Henkel mérnöke, Dr. Wolfgang Dierichs találta fel a Pritt ragasztóstiftet. Akkor jutott eszébe az ötlet amikor egy nőt látott rúzst használni. Dr. Dierichs azt gondolta: "Miért ne lehetne a rúzshoz hasonló formában ragasztóstiftet csinálni?" - és így született meg a Pritt ragasztóstift.

Azóta a ragasztás világa teljesen megváltozott - a fogyasztóknak végre lehetőségük lett tisztán és egyszerűen ragasztani!

Több, mint 30 év elteltével a Henkel 1 milliárd ragasztóstiftet értékesített 121 országban, igazi világmárkává téve a Prittet.

9) Hogyan védhetem meg a stiftet a kiszáradástól?

A különleges légmentes kupak és tubus rendszere hosszú ideig képes megőrizni a ragasztó frissességét. Ez meghosszabbítja a termék életciklusát több évvel, aminek köszönhetően spórolhatunk és elkerülhetjük a szemetelést.

10) Melyik a legmegfelelőbb termék egy kollázshoz?

A Pritt ragasztóstiftet ajánljuk, hiszen a felvitelük különösen tiszta és egyszerű.

Továbbá az általános fehér folyékony ragasztó tökéletes bármilyen anyag ragasztására kollázshoz.

11) Szeretnék többet megtudni a Pritt történelméről. Hogyan kezdődött?

1967-ben, a Henkel kutatója, Dr. Wolfgang Dierichs feltalálta a Pritt ragasztóstiftet. Ezután mindössze két évbe került mire piacra dobták az első Pritt ragasztóstiftet, ami egy rúzsra hasonlított: kicsi, kézreálló, tisztán használható, és azonnal ragasztható. Ez 1969-ben volt.

Azóta a Pritt állandóan megújította a ragasztást: a Pritt Multi-Fix ragasztógyurmától (1972) az innovatív Ragasztórollerig (1989), és az általános folyékony ragasztóig, illetve a megújult Pritt ragasztóstiftig (2011). A közelmúltban a dekorációs termékpaletta terén voltak újítások, az első csillámos ragasztóstift bevezetésével (2016).

1995-ben a Henkel megvette a német Pelikan cég ragasztóroller üzletágát. A világ elsőszámú ragasztástechnológiai vállalataként továbbfejlesztette ragasztórollereit, hogy még praktikusabb, ergonómikusabb legyen a ragasztás és a hibajavítás.

A termékek magas minőségét több nemzetközi díjjal is elismerték az évek során.

További információkért a Pritt történelmével kapcsolatban látogass el a "Rólunk" szekcióra.

12) Ki az a Pritt Karakter?

Pritt Karakter a Pritt márka barátságos figurája.

A figura 1987-ben, Mr. Arnold Sindle által lett megalkotva, Manchesterben.

13) Van egy ötletem, amit szeretnék megosztani! Hogyan léphetek kapcsolatba veletek?

Mindig nyitottak vagyunk az új és érdekes ötletekre, lépj velünk kapcsolatba bátran.

14) Vannak megjegyzéseim a termékkel kapcsolatban. Hogyan érhetem el a Pritt-et?

Kíváncsiak vagyunk termékeinkkel kapcsolatos visszajelzéseidre. Keress minket bátran.