Pritt Történelem

Pritt Történelem

1969-ben a Henkel megalkotta a világ első ragasztóstiftjét, amivel teljesen megváltoztatta a ragasztás világát. Ismerd meg a legemlékezetesebb tényeket és eseményeket, melyek a márka indulása óta történtek, mint például a dizájnok változása, és a technológiai fejlődés. Ismerd meg a Pritt történetét, és azt hogyan váltunk globális márkává, sőt, hogyan jutottunk el az űrbe is.

1969

1969-ben a Henkel kifejlesztette a világ első ragasztóstiftjét, miután a rúzsok mechanizmusát tanulmányozta. Azóta a ragasztás világa teljesen megváltozott, mivel a vásárlók végre egyszerűen és tisztán ragaszthattak! Majdnem 50 évvel azután, hogy az első ragasztóstift elérhető lett a piacon, a Henkel mára már több, mint 1 milliárd ragasztóstiftet értékesített, összesen 121 országban, igazi globális márkává emelve a Prittet.

1971

A Pritt ragasztóstift a világ 38 országában elérhetővé válik. Egyre több ember kezdi felismerni a márkát, és annak kiváló minőségét.

1988

A Design Stift indulása, még egyszerűbbé válik a ragasztás.

1995

1995-ben a Henkel felvásárolta a ragasztóroller üzletágat a Pelikan nevű német cégtől. A világ vezető ragasztástechnológiai cégeként a Henkel tovább szélesítette ragasztórollereinek kínálatát, hogy egy új, kompakt, és ergonómikus dizájnnak köszönhetően egyszerűbb legyen a termékek használata.

1999

1999-ben a Henkel előrukkol a "száraz" kiemelővel. Ez a különleges kiemelő egyszerre száraz és eltüntethető. Továbbá a Henkel belép a ragasztószalagok piacára, az egy kézzel használható ragasztószalag roller feltalálásával.

2000

Amíg mások minél nagyobb dobással akarják kezdeni az új évezredet, addig a Henkel a világ legkisebb hibajavító tollával lép piacra. Mostantól a legkisebb hiba is egyetlen tollvonással javítható!

2001

A Pritt nem csak globális márka: 2001 márciusában univerzális márkává válik! 2001. március 17-én, 9 óra 23 perckor a Soyuz rakéta felszáll a kazahsztáni Baikonur Cosmodome-ból, egy raklapnyi Pritt termékkel, amit a Nemzetközi Űrállomásra visz. A fedélzeten az orosz űrhajós, Yury Usachev személyesen teszteli a Pritt termékeit. Miután kiállta az űrbéli viszonyok alatti mindennapi használatot, a Pritt hivatalosan is megkapja a titulust: "Űr-álló Minőség".

2003

2003-ban a Henkel néhány izgalmas új terméket dob piacra: a "PowerPritt" egyesíti a sokoldalú ragasztók erejét a ragasztóstiftek könnyű kezelhetőségével. "Olló Nélkül": egy új ragasztószalag, melynek előre bevágott szegélyei lehetővé teszik a kézzel való letépést. A "KidsArt" az összefoglaló név a kézműves termékeinkre. És végül, de nem utolósorban az új "Újratölthető Ragasztórollereink": kisebbek, jobbak, és 17%-kal több ragasztószalagot tartalmaznak.

2005

Bemutatva a "Komfort Hibajavító Rollert" a használó már széltében is tud hibát javítani. A folyamatos fejlesztés megtérül: a Komfort Hibajavító roller, követve a Kompakt Ragasztóroller sikerét elnyeri az "Év Terméke" díjat (FVKK). A hihetetlenül jó dizájnnak köszönhetően a Pritt ragasztóroller elnyeri a "Red Dot Design Award 2005" díjat.

2009

A Pritt bemutatja folyékony ragasztó termékeit, amelyek 40 grammos, és 90 grammos kiszerelésben is elérhetőek. Az üvegek különleges kialakítása lehetővé teszi a könnyű és precíz használatot minden kézműves munkához. Az ergonómikus forma és az oldószermentes formula ideálissá teszi ezt a ragasztót a gyermekek számára. A kisebb gyermekeknek a Pritt kifejlesztett egy különleges póni és kalóz termékdizájnt.

2010

Ez az év a "ECOmfort Hibajavító Roller" bemutatkozásáról marad emlékezetes, amely 89%-ban újrahasznosítható anyagokból készült. Harmadik helyezést ért el a Hannover-i Kiállításon "Bio-alapú anyagok" kategóriában.

Ugyanebben az évben a Pritt bemutatja új "Újratölthető Ragasztóroller" termékeit, amelyek oldalirányban, és középen egyaránt képesek javítani, kb. 50%-nyi újrahasznosított műanyagból.

2011

A Pritt elindítja új, "Minden Idők Legjobb Pritt Ragasztóstiftjét", amely köszönhetően 90%-ban természetes összetevőinek (beleértve a vizet), biztonságosabb gyermekek számára, és még egyszerűbb, erősebb, és tisztább ragasztást tesz lehetővé, mint valaha. Ideális minden papír és kartonpapír ragasztására.

2014

Ebben az évben a Pritt újraindítja színes ragasztóstiftjeit a mókás díszítésekért. A színes Pritt ragasztóstift elérhető rózsaszín és zöld színben. A gyermekek díszíthetik műveiket csillám hozzáadásával. Szintén elérhető szivárvány színekben, négyféle különböző színnel még izgalmasabbá lehet tenni a dekorációkat. És ami a legjobb: mindez 90%-ban természetes alapanyagokból (beleértve a vizet).

2015

Az eredeti Pritt ragasztóstift új csavarral! A Pritt újraindítja a Varázs Ragasztóstiftet, egyedi, levédett 90%-ban természes formulájával. A Varázs Kék Ragasztóstift kéken fog, de átlátszóan szárad, így a gyermekek tudják hol ragasztottak már.

2016

A Pritt piacra dobja új csillámos ragasztóstiftjét piros és sárga színekben. A gyerekek határtalanul élvezhetik a kreativitás szabadságát, a használat egyszerűségét, illetve a kitűnő száradási időt és teljesítményt. A szülők is fellélegezhetnek, hiszen a termék 90%-ban természetes összetevőket tartalmaz (beleértve a vizet), kimosható alacsony hőfokon, elérhető árú és tiszta.

2017

A Pritt bemutatja az új hibajavító- és ragasztórollereit. Nincs többé javítás közbeni szakadás köszönhetően a rugalmas hegynek, aminek segítségével bármilyen irányban javíthatsz. Az új ragasztórollerek egy újgenerációs ragasztószalagnak köszönhetően többé nem szakadnak és nem gyűrődnek. Precíz applikáció a tiszta hibajavításért és ragasztásért.