Gyártás

Tudtad, hogy a Henkel volt az első vállalat ami feltalálta a ragasztóstift koncepcióját? Ezután elindítottuk a Pritt-et, egy különleges márkát mely ragasztókat gyárt burgonyakeményítő felhasználásával. Az ilyesfajta applikátor egyszerű és praktikus ragasztási megoldának bizonyult, és a legmegfelelőbbnek gyermekek számára: Egyszerű, tiszta, és biztonságos. Tudd meg hogyan készülnek termékeink, hogyan kerülnek a polcokra, illetve hogyan fejlesztettük a gyártási folyamatainkat az elmúlt 50 évben.

A Pritt ragasztóstift gyártása

Tudtad, hogy a Henkel találta fel a legelső Ragasztóstiftet 1969-ben? Az ötlet a rúzs tanulmányozása közben született meg. Ezzel a típusú applikátorral egyszerűen és könnyedén lehetett ragasztani és ez bizonyult a legjobb ragasztási megoldásnak gyermekek számára: egyszerű, tiszta és biztonságos. A jó ötletek bárhonnan jöhetnek!

Tudósaink

Ma a Henkel rengeteg tudóst alkalmaz az új termékek fejlesztéséhez, hogy kipróbálhassák ötleteiket a laboratóriumban. Mi a sütést vesszük alapul a ragasztóstiftjeinkhez. A tudósok kitalálnak egy receptet, amit aztán mi alkalmazunk termékeinken. 

A Pritt Stift "konyha"

Ez az ahol a gyártás elkezdődik - a Henkel Pritt Stift "konyha". Egy nagy tartály segítségével összekeverjük az összes hozzávalót, ami ezt követően a különleges receptünk alapján készül el.

Miután a ragasztó össze lett keverve, lepumpáljuk egy szinttel lejjebb, a töltővonal alá.

Vissza az időben

Majdnem 50 éve a számítógépek még nem voltak elérhetőek a ragasztóstiftek gyártásához. Ma a gyárunk hatékonyabban működik, és az egész folyamat részletesen megfigyelhető a számítógépeknek köszönhetően, annak ellenére, hogy néhány lépést továbbra is a tudósainknak kell felügyelnie.

A gyártási szint

A töltő folyamat akkor kezdődik, amikor az üres ragasztóstift tubusok eljutnak egy nagy tartódobozból egy rámpán keresztül a töltősorra.

A Henkel 4 féle méretben gyárt ragasztóstiftekekt: 11, 22 ,43, és 90 gramm. Annak ellenére, hogy különböző töltősora van mindegyik méretnek, mindegyik alapvetően ugyanúgy működik az összes gyárunkban.

Az automatizált gépsor

Az automatizált gépsor segít felsorakoztatni az üres ragasztóstift tubusokat, és sorba rakja őket. A szelektáló soron keresztül eljutnak a töltősorra.

Itt láthatod a 11 grammos ragasztóstift tubusainkat belépni a töltősoron. A töltősoraink képesek napi 200,000 stiftet előállítani. Ezen a ponton a ragasztó még folyékony állagú, és nagyon forró.

A forró folyékony ragasztóval töltött tubusok a hűtőállomásra érkeznek, mielőtt lezárnák őket a további kezelésre.

A lehűtött tubusok készek a lezárásra

Az automatizált gépkar jóval gyorsabban képes a kupakokat kezelni mint az emberi kezek. Miután rákerül a kupak a termékekre, elhelyezik őket a csomagoló tálcákon - automatikusan természetesen- és még egyszer lehűtik őket, hogy a meleg ragasztó biztosan használható halmazállapotba kerüljön.

Kész is vagyunk!

A ragasztóstifteket kiszállítjuk a boltokba, és készen állnak arra, hogy segítsenek ragasztani Neked az otthonodban, az irodában, vagy az iskolában - tisztán, gyorsan, és pontosan.