Víziónk

Célkitűzéseink

A Prittnél nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szellemi fejlődése és kézügyessége kialakuljon, formálódjon, javuljon a kreatív kézműves tevékenységek által.

Szeretnénk terveinket, eredményeinket a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező gyártási folyamatok mellett megvalósítani. Emiatt állandóan fejlesztjük termékeinket, és új felhasználási lehetőségeket keresünk. A termékeink egészséges, környezetbarát felhasználása állandó vizsgálat tárgya működésünkben.

Környezeti és társadalmi felelősségvállalás

A Henkel értékrendje és víziója nagyban elkötelezett a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás iránt.

Felismerve a szükségét annak, hogy összehangoljuk a gazdasági, ökológiai, és társadalmi célokat, a Henkel aktívan felelősséget vállal a hatáskörébe tartozó globális megoldások és feladatkörök fenntartható megvalósításának irányába. 2003 júliusában a Henkel bejelentette részvételét az ENSZ Global Compact kezdeményezésében. Ezt figyelembe véve kulcstermékeink 97%-ban természetes és újrahasznosuló összetevőkből állnak. Továbbá elkötelezettek vagyunk a tanítás minőségének javítása mellett, nem csak fogyasztóink körében, de globálisan a gyermekek fejlesztése érdekében is.

Környezet- és fogyasztóvédelem

A környezetvédelem, az egészséges, biztonságos, és minőségi termékek prioritást élveznek a Henkelnél évtizedek óta.

Ezen területek folyamatos fejlesztése központi elem értékrendünkben és víziónkban. Termékeink kiváló minősége egyszerű felhasználást és magas teljesítményt jelent. A vásárlók és felhasználók egyaránt biztosak lehetnek benne, hogy termékeink a legszigorúbb egészségügyi és környezeti szabályoknak is megfelelnek. A Pritt, mint gyermekek számára készített termék kiemelten fontosnak tartja ezeket a célkitűzéseket. Az eredeti Pritt ragasztóstift 97%-ban természetes összetevőkből készül (beleértve a vizet), és teljesen biztonságos gyermekek számára.

Pritt Ragasztóstift: Teljesen biztonságos a gyermekek számára

A Prittnél különösen fontosnak tartjuk az ökológiai és termékbiztonságot, legfőképp azért, mert nagyrészt gyermekek használják ezeket a termékeinket.

A Pritt ragasztóstift 97%-ban természetes összetevőkből áll (beleértve a vizet), oldószer- és PVC-mentes, és hatóságilag igazoltan megfelel a szigorú EU-s biztonsági előírásoknak jogszabályilag (EN71 megfelelőségi tanúsítvány).

Újrahasznosítható erőforrások

1991-ben a Henkel elkezdett alternatívákat fejleszteni több nyersanyagra is. A Pritt ragasztóstift esetében a Henkel volt az első cég, amely lecserélte ásványi olaj alapú nyersanyagait megújuló nyersanyagokra. Ez gazdaságilal is fontos volt, hiszen csökkentette a PVP alapú nyersanyagoktól való függést, aminek beszerzése nehézkes volt az óriási kereslet miatt.

A ragasztóstift minősége az alternatív nyersanyag által is legalább olyan jó kellett, hogy legyen, mint az eddigi termék. A keményítő potenciális nyersanyag lehetett, hiszen jó ragasztóképességgel rendelkezik, amennyiben megfelelően van kezelve kémiai úton. A fejlesztés, és két évnyi tesztelési fázis után a fogyasztói tesztek is sikeresen zajlottak, és a keményítő alapú ragasztóstiftek első generációja elkészült. 2000-ben a PVP teljesen lecserélésre került. 2003 óta az összetevők 97%-a természetes, mint például burgonyakeményítő, cukor és víz.

Tudj meg többet egyedi összetevőinkről!

Biztonságos termékek és technológiák


A Pritt termékek egészségi és biztonsági előírásoknak történő megfelelősége állandó ellenőrzés alatt áll. Ezáltal egyenként ellenőrizzük a különböző összetevők hatását, a koncentrációjukat, illetve a körülményeket amelyek használat közben előfodulhatnak.

Amennyiben a részletes útmutatók és csomagolás ellenére a termékek helytelenül kerülnek felhasználásra, a Henkel fogyasztói bármikor kapcsolatba léphetnek tanácsadóközpontunkkal, vagy vészhelyzetek estén forródrótunkkal.

Fenntarthatóság

Több elismerés és díj is mutatja azt, hogy a Henkel globálisan is vezető helyen áll a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás (CSR) területén. Évtizedekkel ezelőtt elkezdtük figyelembe venni ezeket a tényezőket, és folyamatosan alkalmazkodunk az új kor kihívásaihoz, mint például a globális felmelegedés veszélye. Ezt szem előtt tartva állandóan optimalizáljuk összes termékcsoportunkat és technológiánkat a termék életciklus három fázisában: kutatás és fejlesztés, gyártás, felhasználás.

A víz és a különböző energiaforrások szűkülő hozzáférhetősége globális probléma. Ezt szeretnénk megoldani azzal, hogy lokálisan több, mint 125 országban segítünk. Célunk értéket teremteni a társadalom számára. Ezen víziónk alapja, hogy egyszerűbbé és jobbá tegyük az emberek életét termékeink által. Ennek elérése érdekében a rendkívüli minőséget fenntarthatósággal és társadalmi felelősségvállalással kombináljuk.